Onderdeel van AlfaNet

Virtual Private Server

Virtual Private Servers zijn een zeer goed alternatief voor dedicated servers en perfect voor hen die dat ietsje meer nodig hebben.

 

In detail

Technish

Alle servers beschikken over meerdere multicore Intel processors. Iedere VPS heeft recht op een aantal gegarandeerde CPU-shares, het geheugen wordt aan uw VPS toegewezen en is dus steeds ter beschikking. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere datacenters binnen de omgeving van Amsterdam, deze zijn TIER-3 of hoger. De data wordt geplaatst op een hardware RAID-10 disk array met voldoende cache en een batterij backup. Dit verhoogt de snelheid en bewaakt de data integriteit. Voor het netwerk zijn er 2 Gbit uplinks op verschillende switches. Er is ook een redundante stroomvoorziening aanwezig.

Backup

Back-ups vereist minstens 2 maal de opslag capaciteit van de VPS, als u een VPS hebt met 40 GB opslag is 80 GB opslag voor backups vereist. Restore van bestanden dienen aangevraagd te worden, u hebt zelf geen toegang hiertoe.

Hardware management

Standaard worden updates, patches, basic monitoring,... opgelost binnen de 24 uur. Deze service zit standaard inbegrepen.

Virtualisatie Software

Er wordt gebruik gemaakt van hardwarevirtualisatie op basis van KVM, zo worden alle hardwareonderdelen die aanwezig zijn geëmuleerd, zoals het BIOS, invoer/videokaart, harde schijf, processor(s), netwerkkaarten en RAM geheugen. Er zijn ook reserve servers en onderdelen op voorraad.

Service Level Agreement (SLA)

Deze optie kan u kiezen voor € 25,00 per maand. Hiermee krijgt u ondersteuning op de software die geinstalleerd is op uw account (Apache, PHP, MySQL, cPanel of DirectAdmin, ...). De responsetijd van deze optie ligt binnen 24 uur. U kan de responsetijd echter verkorten naar 8 (75 euro/maand) of 4 (125 euro/maand) uur. Tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Adminstratief

U sluit een overeenkomst af met een minimum periode van 12 maanden. Standaard wordt de betaling voorzien om het kwartaal maar het is mogelijk om dit ook half jaarlijks of jaarlijks te betalen. Bij jaarlijkse betalingen bekomt u trouwens een korting.