Onderdeel van AlfaNet

Hoe kan ik een domeinnaam verhuizen of traden?

Hoe kan ik een domeinnaam verhuizen of traden?

Een domeinnaam verhuizen/traden kan in enkele eenvoudige stappen. Bekijk hier alle informatie voor de 8 meest bestelde domeinnaam tld extensies.

Wat is een verhuis?

Een domeinnaam is steeds verbonden aan de domeinnaamhouder, niet aan de agent die de domeinnaam beheert. Als domeinnaamhouder kan men dus op elk moment beslissen om te verhuizen naar een andere agent. Het overdragen van een domeinnaam naar een andere agent noemt men een verhuis.

Hoe komt een verhuis tot stand?

Zowel de agent als de domeinnaamhouder dienen enkele acties te ondernemen. De domeinnaamhouder dient een verhuisaanvraag in waarna de nieuwe agent de verhuis moet starten. De agent zal de domeinnaamhouder een bevestiging sturen. Afhankelijk van de extensie van het domein, zal dit allemaal elektronisch gebeuren. AlfaHosting gaat er van uit dat de houder, van de desbetreffende domeinnaam, steeds op de hoogte is van de verhuisaanvraag.

De procedures voor enkele populaire extensies:

 1. .be domeinnamen

  Voor de verhuis/trade van een .be domeinnaam hebben wij een transfercode nodig. Deze code wordt via e-mail naar de domeinnaamhouder verzonden door DNS België nadat wij de transferaanvraag ingediend hebben. Gelieve deze code na ontvangst zo spoedig mogelijk door te sturen naar support@alfanet.be aangezien deze slechts 7 dagen geldig is. Wanneer het e-mailadres van de domeinnaamhouder dat bij DNS België gekend staat niet meer correct is, dient dit eerst aangepast te worden door de huidige registrar.

 2. .nl.eu domeinnamen

  Voor de verhuis/trade van een .nl domeinnaam heeft men de token (verhuiscode) nodig die bij de domeinnaam hoort. Dit is een unieke code. De huidige registrar beschikt over deze token en is verplicht deze te bezorgen binnen 5 dagen na aanvraag. Hoe de aanvraag moet gebeuren kan verschillen per registrar. Raadpleeg hiervoor dus de huidige registrar. De verkregen token geeft u op bij de opmerkingen tijdens het plaatsen van een bestelling bij AlfaHosting of bezorgt u via e-mail aan support@alfanet.be. Als de aanvraag voor verhuizing door AlfaHosting correct is ingediend bij SIDN, bevestigt SIDN de ontvangst van de aanvraag aan de oude en de nieuwe registrar. Daarnaast stuurt SIDN een bericht naar het e-mailadres van de administratief contactpersoon (admin-c) met de mededeling dat wij een aanvraag tot verhuizing hebben ingediend.

 3. .eu domeinnamen

  Voor de verhuis/trade van een .eu domeinnaam hebben we de transfercode nodig. De huidige registrar beschikt over deze code en is verplicht deze te verstrekken. Hoe de aanvraag moet gebeuren kan verschillen per registrar. Raadpleeg hiervoor dus de huidige registrar. De verkregen transfercode geeft u op bij de opmerkingen tijdens het plaatsen van een bestelling bij AlfaHosting of bezorgt u via e-mail aan support@alfanet.be. Wanneer we over de transfercode beschikken, kunnen we de verhuis/trade van uw domein uitvoeren.

 4. .com.biz.net.org.info domeinnamen

  Voor de verhuis/trade van de domeinnaam heeft u een autorisatie code (AUT.CODE, ook wel EPP code) nodig. De huidige registrar beschikt over deze code en is verplicht deze te verstrekken. Hoe de aanvraag moet gebeuren kan verschillen per registrar. Raadpleeg hiervoor dus de huidige registrar. De verkregen autorisatie code geeft u op bij de opmerkingen tijdens het plaatsen van een bestelling bij AlfaHosting of bezorgt u via e-mail aan support@alfanet.be. De verhuis zal na 5 tot 7 dagen afgerond zijn.

Moest u nog vragen hebben over het verhuizen van een domeinnaam kan u ons steeds telefonisch of via e-mail contacteren.