Onderdeel van AlfaNet

Hoe kan ik een domeinnaam registreren

Hoe kan ik een domeinnaam registreren?

Heeft u vragen over het registratieproces voor domeinnaam extensies? Hier kan u alle informatie vinden die u nodig heeft. U kan ons ook steeds contacteren.

AlfaHosting, uw expert in het registreren van domeinnamen aan de voordeligste tarieven.

Een domeinnaam aanvragen in 5 stappen

Via onze zelf ontwikkelde bestelwizard kunnen kleine en grote bestellingen in snel tempo geplaatst worden. Hier vindt u meer informatie bij elke stap. Indien u toch nog vragen heeft kan u ons steeds telefonisch of via e-mail contacteren.

 1. Controleer de beschikbaarheid

  U kan een domeinnaam registreren wanneer deze nog vrij is voor registratie. Met onze WHOIS tool in de eerste stap van de wizard is het mogelijk verschillende controles uit te voeren.

  • Beschikbaar
   U kan deze domeinnaam onmiddelijk registreren!
  • Niet beschikbaar
   Indien u zelf over het gebruiksrecht van de domeinnaam beschikt kan u er voor kiezen om het domein te traden of te verhuizen. Anders kan u proberen met de huidige domeinnaamhouder een overeenkomst te sluiten.

  Eens u tevreden bent met de keuze kan u verder gaan naar stap 2.

 2. Selecteer hoe u de domeinnaam wil gebruiken

  Per domeinnaam in uw bestelling kan u kiezen wat er met de domeinnaam dient te gebeuren. U heeft de keuze tussen:

  • Parking domein
   Reserveer het domein voor toekomstig gebruik.
  • Verwijzing
   Verwijs (forward) de domeinnaam naar een bestaande hosting account bij AlfaNet of een derde partij.
  • Met een hosting pakket
   Bestel een nieuw hosting pakket naar keuze om de domeinnaam aan te koppelen.
  • Met een reseller hosting pakket
   Bestel een nieuw reseller pakket naar keuze om de domeinnaam aan te koppelen.
 3. Registratie gegevens

  Het is nodig om voor elke domeinnaam in uw bestelling de nodige registratie gegevens op te geven. Deze gegevens zullen door derden geraadpleegd kunnen worden met een WHOIS-tool. Bij sommige extensies is het mogelijk deze gegevens niet publiek te tonen. De registratie gegevens zijn de gegevens van de domeinnaamhouder en zijn niet noodzakelijk dezelfde als de facturatie gegevens.

 4. Facturatie gegevens

  Deze gegevens zijn nodig om de bestelling te voltooien. In het geval van nieuwe klanten zal er een klantnummer aangemaakt worden met deze gegevens als contact gegevens. AlfaNet zal de opgegeven gegevens aanzien als primaire contactpersoon. U heeft in deze stap ook de mogelijkheid extra e-mailadressen op te geven zoals een administratief adres voor communicatie met betrekking tot facturen e.d. .

  TIP: Geef bij het alternatief e-mailadres een adres op van een provider zoals Hotmail of Gmail om uw bereikbaarheid steeds te garanderen.

 5. Controleren en voltooien

  Last but not least krijgt u de kans uw volledige bestelling te controleren en in te grijpen indien nodig. Ook het gebruiken van promocodes en het verrekenen van kortingen gebeurt in deze stap. Indien u tevreden bent kiest u nog even de betaalmethode en kan u de bestelling definitief plaatsen.

  Activatie gebeurt binnen de 24 uur na ontvangst van betaling.

 

BELANGRIJK om te weten:

Een goed voorbereid persoon is er twee waard. Daarom dat we graag nog enkele puntjes aanhalen die belangrijk zijn wanneer u overweegt een domeinnaam te registreren.

 1. Een domeinnaam is steeds uniek

  Controleer dus eerst de beschikbaarheid. Hiervoor verwijzen wij naar de WHOIS-zoekfunctie of beschikbaarheid domeinnamen.

 2. Lees de voorwaarden

  U verklaart uitdrukkelijk akkoord te zijn met de algemene voorwaarden voor de eindgebruiker bij registratie. Deze voorwaarden dienen voorgelegd te worden bij de registratie van uw domein door uw agent. Dit door een formele ondertekening of een door een expliciete aanvaarding bij de online registratie.

 3. Een geldig e-mailadres is uiterst belangrijk!

  Dit is het enige directe communicatiemiddel met u. Het wordt oa. gebruikt om u te contacteren indien u van agent wenst te veranderen. Een domeinnaam zonder werkend e-mailadres kan door de verantwoordelijke van de desbetreffende domeinnaam ingetrokken worden. Let op: Het is belangrijk op voorhand te weten wie domeinnaam houder wordt, privépersoon of bedrijf.

 4. Controleer of de gegevens correct zijn

  Belangrijk is dat het zeker uw gegevens zijn en niet die van de agent of een tussenpersoon (bv uw webdesigner). Indien u dit pas later ontdekt, is er een probleem met de update van de gegevens. Dit kan namelijk enkel rechtgezet worden aan de hand van de transactie TRADE-DOMAIN. Hiervoor dient u nogmaals te betalen net zoals voor een nieuwe registratie en waarvoor het akkoord van beide partijen nodig is.

 5. Activatie

  Het registreren van uw domeinnaam gebeurt binnen de 24 uur na ontvangst van uw betaling, tenzij er andere afspraken zijn gemaakt. Na de registratie wordt uw domeinnaam onmiddellijk geactiveerd.

 6. WHOIS

  Uw domeinnaam wordt bij registratie onmiddellijk opgenomen in de WHOIS-database. Deze database kan door iedereen geraadpleegd worden. Het is namelijk een recht om te weten wie er achter een domeinnaam en/of website schuilgaat. Uiteraard staan op deze WHOIS-database beperkingen om misbruiken tegen te gaan. Men kan max. 1 domeinnaam per seconde opvragen met een max. van 100 domeinen per uur. Iedereen die een domeinnaam opvraagt, onderwerpt zich aan de WHOIS Disclaimer. De opzoekingen mogen dus niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

  Opmerking: Dit is niet voor alle TLD's (internet extensies) van toepassing. Indien het een privépersoon betreft, zijn er weinig gegevens (in de meeste gevallen enkel het e-mailadres) beschikbaar voor de extensies .be, .eu, .nl. Voor bedrijven worden al de contact gegevens getoond.

  Bij een aantal extensies is het mogelijk om Whois Protection te activeren als extra dienst. Wanneer er op een domeinnaam Whois Protection geactiveerd werd, zijn de gegevens van de domeinnaamhouder niet opvraagbaar. Deze extra dienst kost jaarlijks 4,13 euro, exclusief 21 % BTW en is niet te activeren op een .be, .nl en .eu domein.