Heb je vragen over het registratieproces voor domeinnaam extensies? Hier kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. Je kan ons ook steeds contacteren. AlfaHosting, Jouw expert in het registreren van domeinnamen aan de voordeligste tarieven.

EEN DOMEINNAAM AANVRAGEN IN 5 STAPPEN

Via onze eigen ontwikkelde bestelwizard kunnen kleine en grote bestellingen in snel tempo geplaatst worden. Hier vind je meer informatie bij elke stap. Indien je toch nog vragen hebt, kan je ons steeds bellen op +32 (0) 13 555 387 of via e-mail contacteren.

 

1. Controleer de beschikbaarheid

Je kan een domeinnaam registreren wanneer deze nog vrij is voor registratie. Met onze WHOIS tool in de eerste stap van de wizard is het mogelijk verschillende controles uit te voeren.

  • Beschikbaar
   Je kan deze domeinnaam onmiddellijk registreren!
  • Niet beschikbaar
   Indien je zelf over het gebruiksrecht van de domeinnaam beschikt, kan je ervoor kiezen om het domein te traden of te verhuizen. Anders kan je proberen met de huidige domeinnaamhouder een overeenkomst te sluiten.

Eens je tevreden bent met de keuze kan je verder gaan naar stap 2.

2. Selecteer hoe je de domeinnaam wil gebruiken

Per domeinnaam in jouw bestelling kan je kiezen wat er met de domeinnaam moet gebeuren. Je hebt de keuze tussen:

  • Parking domein
   Reserveer het domein voor toekomstig gebruik.
  • Verwijzing
   Verwijs (forward) de domeinnaam naar een bestaande hosting account bij AlfaHosting of een derde partij.
  • Met een webhosting pakket
   Bestel een nieuw webhosting pakket naar keuze om de domeinnaam aan te koppelen.
  • Met een reseller webhostingpakket
   Bestel een nieuw reseller webhosting pakket naar keuze om de domeinnaam aan te koppelen.

3. Registratie gegevens

Het is nodig om voor elke domeinnaam in jouw bestelling de nodige registratie gegevens op te geven. Deze gegevens kunnen door derden geraadpleegd worden met een WHOIS-tool. Bij sommige extensies is het mogelijk deze gegevens niet publiek te tonen. De registratie gegevens zijn de gegevens van de domeinnaamhouder en zijn niet noodzakelijk dezelfde als de facturatie gegevens.

4. Facturatie gegevens

Deze gegevens zijn nodig om de bestelling te voltooien. In het geval van nieuwe klanten zal er een klantnummer aangemaakt worden met deze gegevens als contact gegevens. AlfaNet zal de opgegeven gegevens aanzien als primaire contactpersoon. Je hebt in deze stap ook de mogelijkheid extra e-mailadressen op te geven zoals een administratief e-mailadres voor communicatie met betrekking tot facturen e.d. .

5. Controleren en voltooien

Last but not least krijg je de kans jouw volledige bestelling te controleren en indien nodig nog te wijzigen. Ook het gebruiken van promocodes en het verrekenen van kortingen gebeurt in deze stap. Indien je tevreden bent, kies je nog even de betaalmethode en kan je de bestelling definitief plaatsen.

TIP: Geef bij het alternatief e-mailadres een e-mailadres op van een provider zoals Hotmail of Gmail om jouw bereikbaarheid steeds te garanderen.

 

Activatie van de domeinnaam gebeurt binnen de 24 uur na ontvangst en verwerking van jouw betaling.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Een goed voorbereid persoon is er twee waard. Daarom dat we graag nog enkele puntjes aanhalen die belangrijk zijn wanneer je overweegt een domeinnaam te registreren.

Een domeinnaam is steeds uniek

Controleer dus eerst de beschikbaarheid. Hiervoor verwijzen wij naar de WHOIS-zoekfunctie of beschikbaarheid domeinnamen.

Lees de voorwaarden

Je verklaart uitdrukkelijk akkoord te zijn met de algemene voorwaarden voor de eindgebruiker bij registratie. Deze voorwaarden moeten voorgelegd worden bij de registratie van jouw domein door jouw agent. Dit door een formele ondertekening of een door een expliciete aanvaarding bij de online registratie.

Een geldig e-mailadres is uiterst belangrijk!

Dit is het enige directe communicatiemiddel met jou. Het wordt oa. gebruikt om jou te contacteren indien je van agent wenst te veranderen. Een domeinnaam zonder werkend e-mailadres kan door de verantwoordelijke van de desbetreffende domeinnaam ingetrokken worden. Let op: Het is belangrijk op voorhand te weten wie domeinnaamhouder wordt, privépersoon of bedrijf.

Controleer of de gegevens correct zijn

Belangrijk is dat het zeker jouw gegevens zijn en niet die van de agent of een tussenpersoon (bv jouw webdesigner). Indien je dit pas later ontdekt, is er een probleem met de update van de gegevens. Dit kan namelijk enkel rechtgezet worden aan de hand van de transactie TRADE-DOMAIN. Hiervoor moet je nogmaals betalen net zoals voor een nieuwe registratie en waarvoor het akkoord van beide partijen nodig is.

Activatie

Het registreren van jouw domeinnaam gebeurt binnen de 24 uur na ontvangst en verwerking van jouw betaling, tenzij er andere afspraken zijn gemaakt. Na de registratie wordt jouw domeinnaam onmiddellijk geactiveerd.

WHOIS

Jouw domeinnaam wordt bij registratie onmiddellijk opgenomen in de WHOIS-database. Deze database kan door iedereen geraadpleegd worden. Het is namelijk een recht om te weten wie er achter een domeinnaam en/of website schuilgaat. Uiteraard staan op deze WHOIS-database beperkingen om misbruik tegen te gaan. Men kan max. 1 domeinnaam per seconde opvragen met een max. van 100 domeinen per uur. Iedereen die een domeinnaam opvraagt, onderwerpt zich aan de WHOIS Disclaimer. De opzoekingen mogen dus niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Opmerking: Dit is niet voor alle TLD's (internet extensies) van toepassing. Indien het een privépersoon betreft, zijn er weinig gegevens (in de meeste gevallen enkel het e-mailadres) beschikbaar voor de extensies .be, .eu, .nl. Voor bedrijven worden al de contact gegevens getoond.

Bij een aantal extensies is het mogelijk om Whois Protection te activeren als extra dienst. Wanneer er op een domeinnaam Whois Protection geactiveerd werd, zijn de gegevens van de domeinnaamhouder niet opvraagbaar. Deze extra dienst kost jaarlijks 4,13 euro, exclusief 21 % BTW en is niet te activeren op een .be, .nl en .eu domein.